Key-notes en workshops: Als het dak eraf mag.

Dit is waar ik het voor doe. In een korte tijd het publiek laten nadenken over hun onbewuste, routinematige denkpatronen. Mensen wakker schudden en in beweging zetten. De grens van de percepties passeren.

'Het Dilemma van Belo'

Het trieste verhaal van Belo, de machtige, verliefde Hengst.

Gaat hij zijn Bezieling achterna, of gaat zijn Belemmering het winnen?

Inspirerende sessie voor kleine en grote teams. Ik neem je mee naar een paarden weitje in Drenthe waar Belo, een Friese Hengst, achter een hekje staat. Even verderop staat Jessica, een prachtige Painthorse merrie. Zij is hengstig en wil dat laten weten ook. Dat werkt, want Belo wil niets anders dan Jessica het hof maken. Maar Belo staat in een weitje met een hek er omheen waar stroom op staat. Belo wil dolgraag naar Jessica. Hij zou zo over dat hekje kunnen springen. De vraag is echter; doet hij het ook daadwerkelijk?

Deze humoristische sessie gaat over ons 'Intention Behaviour Gap'. Wij zeggen dat we een aantal zaken willen aanpakken, maar in de praktijk zie je dat het niet gebeurt. Belo laat ons duidelijk zien dat dit komt door oude, routinematige denkpatronen die je meer op de handrem, dan in de versnelling zetten. Je krijgt ook een aantal zeer praktische tips over wat je kunt doen om dat dilemma aan te pakken.

Deze sessie is zeer geschikt voor mensen die werken in een stressvolle omgeving en die het interessant vinden om  uitgedaagd te worden om hun percepties en gedachten eens te bekijken. Zowel in een particuliere als een organisatie setting.


'Toine is een eigenzinnige, inspirerende, humoristische performer.'

Marco Verhagen, Salesmanager Gazelle


'De Carthago Inzichten'

Een nieuwe bedrijfscultuur in korte duur!

Wat kunnen wij van de oude Romeinse senator Cato Maior leren over cultuurverandering ?

Een werkelijk wervelende sessie die alle bestaande ideeën over cultuurverandering op zijn kop zet. Ik gebruik het antieke voorbeeld van de verovering van het oude Carthago door de Romeinen, als voorbeeld voor hoe je verandering aan moet vliegen.

De grootste uitdaging bij (cultuur)verandering is ‘het onbenutte verandervermogen’ van mensen. De focus in veranderingsprocessen moet verschuiven van ‘gedragsverandering’, naar het helder maken van de belemmerende denkbeelden die mensen hebben bij verandering. Versnellen deze denkbeelden het proces of zetten ze juist de handrem erop?

Veranderen is een keuze en die keuze is een essentiële (succes)factor. Daar gaat deze inspirerende, interactieve sessie over. Zeer geschikt om met grote groepen snel resultaat te boeken door te werken aan de benodigde nieuwe denkbeelden


'Geweldig! Toine is inhoudelijk ijzersterk en komt direct tot de kern.'

Bas de Jong, DGA Werkman de Jong


'Hou je baby in je tas'

Het nieuwe verkopen heet co-kwalificeren

Een goede oplossing of  snelle offerte is absoluut geen garantie voor de uiteindelijke gunning. 

Op het speelveld van de dienstverlening blijkt dat minder dan de helft van de verkoopinspanningen tot nieuwe business leidt. Dit terwijl het sales team er bij elke propositie van overtuigd was, dat er een concurrerende aanbieding uitgebracht was! Er is meer nodig.

Dienstverleners worden continue gedwongen om nieuwe, nog betere verkoopmodellen te ontwikkelen.

Niet het verkopen van de oplossing of de inhoudelijke offerte is het uitgangspunt, maar het samen met de klant werken in het kwalificatie traject.

Wij noemen dat Co-Kwalificatie en dit is de basis voor de sales dialoog.

Een bijzonder interessante en inspirerende sessie over het 'nieuwe verkopen'. De sessie wordt 'getailored' naar de verkoopsituatie van de opdrachtgever. Zeer geschikt voor bedrijven die acteren in de dienstverlening en die aanmerkelijk effectiever hun commerciële resultaten willen realisere


'Toine is Toine, doet dit op eigen wijze, prettig maar scherp.'

Peter Driessen, van Harte & Lingsma